BALE KURSUNUN YAŞ SINIRLAMASI NEDİR

Bale, dünya üzerinde ki en eski ve en sistematik dans türlerinden birisidir. Doğuş yeri olarak, bütün sanat tarihinin değiştiği yer olan İtalya’yı gösterebilsek te, sistemli bir dans haline getirilmesi, özel eğitimler ile desteklenmesi yani balenin kendini buluş yeri olarak ise Fransa gösterilmektedir.

Vücudun esneklik limitlerini zorlayan, estetik açıdan en güzel dans olarak gösterilen bale, bu dans alanında kendisini geliştirmek isteyenler için oldukça uzun ve meşakkatli bir sürece sahiptir. Bu yüzden, bale kursu almak için oldukça erken yaşlarda (4 yaş idealdir) başlamak gerekmektedir. Profesyonel anlamda bu işi yapmak isteyen çocuklar açısından baleye başlama yaşı ise maksimum 11 – 12 arasındadır. Bunun sebebi ise, bilindiği gibi, çocuk vücudu, kas yapısının esnekliği nedeniyle, kolayca istediği şekli alabilmektedir.

Vücut esneklik sınırlarını oldukça zorlayan bir dans olan bale, aynı zamanda oldukça farklı teknik hareketleri içeren de bir dans türüdür. Bu sebeple, erken yaşlarda bu işe başlamak, esnek bir vücuda daha kolay şekil verebilmek adına mecburidir. Bunun dışında, bale tekniklerini başka dans türleri ile birleştirmek isteyen, daha önceden bu dansı yapmış kişiler ya da sadece baleyi daha yakından tanımak isteyenler için,bale kursu başlama yaşı neredeyse sınırsızdır.

Leave a comment